Založ si blog

Znovu je tu možnosť kolosálnej hanby, poďme voliť europoslancov

 

Média rôznych druhov začali v poslednom čase zaplavovať rôzne heslá. Jedny kričia: „v Bruseli potrebujeme ľudí, ktorí sa nás zastanú“, druhé zas: „teraz máme možnosť poslať do Bruselu viac kresťanov ako kedykoľvek predtým, nepokazme to“.

Pravda je taká, že Slováci sa rozhodujú práve na báze týchto lacných mediálnych konšpirácii. Volíme si vždy takú garnitúru, akú sme si volili stále a stále nie sme schopní poučiť sa z toho, že sľuby sa sľubujú a predvolebné heslá moc spoločného s realitou po voľbách nemajú. Predpokladám, že maximálne 30% poslancov v slovenskom parlamente zastupuje občanov a snaží sa prostredníctvom svojho konania zveľaďovať Slovensko. Zvyšok ide za biznisom, ale nie v prospech krajiny, ale v prospech seba a celé Slovensko im je ukradnuté. Čo sa týka europarlamentu, stránka www.cervenanie.eu Vám rada odpovie na mnohé otázky ohľadom aktivity našich súčasných europoslancov.

Ale kde je chyba? My Slováci jednoducho veríme, máme to v povahe. Vychovali nás tak rodičia, školy, režim a prostredie, že jednoducho veríme. A podľa všetkého sme príliš leniví alebo hlúpi, aby sme si svoje doktríny nejakým spôsobom overili. Rozhodnutie by malo mať v sebe zahrnuté určité kroky ako napr. výber základného súboru kandidátov, ktorý by mal byť nejako prehodnotený. V ideálnom prípade na báze subjektívnych kritérií v ňom určené poradie, kde by najúspešnejší kandidáti podľa subjektívnych kritérií boli podrobený dôkladnejšiemu šetreniu a nakoniec výber „toho správneho koňa“. Ale poďme na pravú slovenskú realitu. Otvoríme si predvolebné novinky, popozeráme na markíze nejakú politickú reklamu a osvojíme si rozhodnutie druhých. Ba dokonca o tomto „nenašom“ rozhodnutí presviedčame rodinu, kamarátov či známych, premieľame ho na sociálnych sieťach. A sme v kely family.

Je pravda, že Slováci majú za sebou ťažkú históriu, viem, že je ťažké byť kreatívny a odčleniť sa od davu, ale skúsme to. Keď Slovensko pôjde ďalej týmto smerom, tak to bude krajina starých ľudí, invalidov a hlupákov. Ostanú tu iba tí, ktorí už odísť nemôžu alebo sú príliš hlúpi, aby odišli.

Profesor Nash, ktorý sa preslávil vo filme Beautifle mind a medzi inými kruhmi výbornou vedeckou prácou v oblasti rozhodovania, čiže teórie hier, popísal princíp rozhodnutia celkom jednoducho. Správne rozhodnutie je to, ktoré rozhodovateľ činí podľa vlastného vzdelania, vedomia a svedomia ako najlepšie pre neho a zároveň najlepšie pre spoločnosť.

Návodov ako sa rozhodnúť je veľa, ale hlavné je ísť voliť. Netvárme sa ako žaba v studni a urobme pre zmenu niečo podľa seba. Nenechajme sa znechutiť neúspechmi, vždy je možnosť ich napraviť. Ale niečo preto urobme,…

Kapitánove „rigo“ vracia úder, zas a znova

16.11.2018

Zaoberať sa týmto začína byť zhubné. Neutíchajúca serenáda okolo Kapitánovej rigorózky mi príde takpovediac už scestná. Médiá vnímam iba periférne a dosť sporadicky, avšak každý stret s nimi sa nezaobíde informáciou o „plagiátorstve“, čo je bez dôkazu dosť drsné obvinenie. Ale Kapitán je už zvyknutý. Vidím, že táto téma je mimoriadne populárna, avšak [...]

Byť vzdelaný, to už dnes nie je „IN“

13.04.2015

Rozšíriť si obzory prostredníctvom štúdia na vysokej škole. Ísť vyskúšať vysokoškolský život. Odložiť pracovný život. Prečo nie? Aj toto sú niektoré z častých dôvodov, prečo „zabiť“ čas na vysokej škole. Pred nedávnom som videl skicu od Shootyho, v ktorej popisuje princíp školstva poznámkou: „Ak sa budeš dobre učiť, budeš učiteľom alebo vedcom“. [...]

Ctená a ctihodná polícia SR

28.01.2015

Dobrý deň pán občan, ste si vedomí, čím ste sa previnili? Hmm,.. žijem na Slovensku? Áno, dalo by sa to povedať aj tak. Tak bude to za päťdesiat. Prístup väčšiny slovenských ochrancov zákona je totožný, v extrémoch vidíme jednanie za použitia fyzického násilia či slovného napádania. Služobná prísaha znie: „Sľubujem vernosť Slovenskej republike. Budem [...]

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

rigi

Moja úloha, ako blogera bude splnená ak si môj "článoček" prečíta aspoň jeden človek a nejak ho obohatí. Budem sa venovať témam z oblasti ekonómie, sociológie, manažmentu a politologie, ale rád zablúdim do všedného žitia, ktoré nieje vždy až tak všedné, tém blízkych každému z nás.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 34887x
Priemerná čítanosť článkov: 2492x

Autor blogu

Kategórie